Arritjet

Shqipëria me pak fjalë

Publikuar nga

KFZ në 02 Qershor 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Hyrje

Aeroporti Ndërkombëtar i Kukësit është aeroporti i vetëm ndërkombëtar i Shqipërisë dhe në këtë mënyrë luan një rol të rëndësishëm për vendin. Ai i shërben ndër të tjera shkëmbimit mes shqiptarëve dhe komunitetit të tyre mbarëbotëror. Me linja ajrore në shumë destinacione, Aeroporti Ndërkombëtar i Kukësit është porta e Shqipërisë drejt botës.


Destinacionet

Shqipëria është një destinacion tërheqës për pushime. Ky vend i Evropës Juglindore me klimën e tij mesdhetare dhe verën e nxehtë të thatë po bëhet me shpejtësi një vend tërheqës për t'u vizituar. 450 kilometrat e brigjeve të tij të Adriatikut dhe Jonit me plazhe të shumta e bëjnë atë ideal për turizëm dhe sport, ndërsa malet dhe parqet kombëtare tërheqin shumë vizitorë. Vendi po bëhet gjithnjë e më popullor për turistët nga e gjithë bota.Prezantimi i Shqipërisë

• Vendet fqinje: Mali i Zi në veri-perëndim dhe Kosova në veri-lindje, IRJ e Maqedonisë në lindje dhe Greqia në jug

• Madhësia: 28.748 kilometra katrorë

• Popullsia: Sipas INSTAT, Shqipëria ka një popullsi prej 3,15 milionë banorësh.

• Gjuha: Gjuha zyrtare e Shqipërisë është shqipja, e cila sipas disa burimeve është dega më e vjetër e familjes indo-evropiane.

• Feja: Tre fetë kryesore në Shqipëri janë Islami, Krishterimi Ortodoks dhe Katolik


Publikuar nga

TIA në 02 Qershor 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

North Wings

Kukësi, qyteti i historisë së përjetshme të kujtimit.

Mësoni më shumë
pre-footer