Kompania

Fakte për KFZ

Publikuar nga

KFZ në 06 Qershor 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fakte për KFZ


Aeroporti u ndërtua me investime të Emirateve të Bashkuara Arabe të bëra që nga koha e Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan e deri më tani dhe për nder të këtyre investimeve, aeroporti është emëruar me emrin e Sheik Zayed.

Përfshirja nga Emiratet e Bashkuara Arabe në zonën e Kukësit daton që nga Lufta e Kosovës (1999). Emiratet e Bashkuara Arabe kontribuan me shuma të mëdha parash, ndihma humanitare, ndërtuan një kamp refugjatësh shumë efikas për shqiptarët e Kosovës dhe një pistë ajrore për furnizimet e ndihmave hyrëse në Kukës në Shqipërinë Veriore.

Emiratet e Bashkuara Arabe financuan ndërtimin e një aeroporti i cili përfundoi në 2006 dhe pritet të punësojë më shumë se 200 njerëz, duke ndihmuar ekonominë lokale duke hapur më shumë mundësi turistike për rajonin.


Aeroporti Ndërkombëtar i Kukësit në Shqipëri ka filluar operacionet, me fluturimin e parë që mbërrin nga Londra, Mbretëria e Bashkuar në 18 Prill pas një ndalese të shkurtër në Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës.

Aeroporti, i cili është ndërtuar në një ish-kamping refugjatësh 144 km në verilindje të kryeqytetit të Shqipërisë, Tirana, me një kosto prej 24 milion EUR, do të hapë portat për zhvillimin ekonomik të rrethit të Kukësit.


KODI IATA: KFZ

ICAO: LAKU

I VON / / LONG

42 ° 2'1 "N / 20 ° 24'57" Lindje

Punonjësit: 100


Publikuar nga

TIA në 06 Qershor 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

North Wings

Kukësi, qyteti i historisë së përjetshme të kujtimit.

Mësoni më shumë
pre-footer