Fluturime

Flatrat e Veriut

Publikuar nga

KFZ në 06 Qershor 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Pse duhet të vizitoni Kukësin

Mbi një mijë vjet i vjetër, qyteti i Kukësit ndërthur bukur bukuritë e tij urbane me ato natyrore. Për shumë vite, shtëpitë tradicionale si kulla e Kukësit mirëpritën mysafirët dhe u shërbyen atyre mjaltë të shijshëm, troftë alpine dhe gështenjë. Ky qytet mikpritës u nominua për çmimin Nobel për pritjen e refugjatëve kosovarë gjatë luftës në Kosovë. I bekuar nga ajri i pastër i lumit Drin dhe liqeni i Fierzës, Kukës i plotëson mendjen dhe shpirtin e gjithkujt. Parku Kombëtar i Valbonës, është një vend i mrekullueshëm plot me pamje alpine, ujëvara, pyje, me lumin Shalë që kalon nëpër luginë si dhe shumë pamje të tjera të mrekullueshme. Peizazhi verior shqiptar është një nga pjesët më të bukura të vendit me Valbonën dhe Malet e Nemuna (Bjeshkët e Namuna) që përfaqësojnë dy nga vendet më të vizituara të vendit.

 

Qyteti i Vjetër dhe i Ri

Rrënojat e Kukësit të vjetër, të njohur ndryshe si Kukësi nënujor, gjenden (e merrni me mend!) Nën ujë, pasi u përmbyt nga Liqeni i Fierzës në 1978. Sidoqoftë, për shkak të drafteve në 2012, disa pjesë të qytetit të vjetër u rishfaqën dhe munden të shikohet deri më sot. Gjatë së njëjtës periudhë, qyteti i ri i Kukësit ishte në ndërtim e sipër. Ky është Kukësi që njohim sot.

 

Qyteti nëntokësor

Më pak njerëz mund të kenë dëgjuar për qytetin nëntokësor. Ky u ndërtua nën themelet e qytetit të ri si një strehë nga sulmet e mundshme gjatë periudhës së komunizmit në Shqipëri. I projektuar për të qenë një qytet i plotë, Kukësi nëntokësor duhej të përfshinte një spital, zyra qeveritare, lagje të ushtrisë dhe zona banimi.


Publikuar nga

TIA në 06 Qershor 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

North Wings

Kukësi, qyteti i historisë së përjetshme të kujtimit.

Mësoni më shumë
pre-footer